Læsø Kur

48 timers velvære på Læsø

Photo: Kjetil Løite

Tag med på denne rejse til Læsø, hvor velvære, spa og afslapning venter jer i skøn forening. Forkæl jer med lækre behandlinger, enestående madoplevelser og Læsø Saltens unikke egenskaber.  Denne wellness getaway giver jer mulighed for at genoplade krop og sind i idylliske omgivelser.

Dag 1

Saltsyderi og sans for råvarer 

Velkommen til Læsø, øen kendt for sit salt, tang og solskinstimer. 90 min med færgen fra Frederikshavn – så kan man nyde den helt specielle ø-feeling og mærke spændingerne roligt forsvinde.

Turen starter ud med en tur til saltsyderiet. Her vil I opleve i rekonstruerede træhytter den ældgamle håndværk med at syde og udvinde salt, der er foregået siden middelalderen. Resultatet er salt i en kvalitet, der i stigende grad efterspørges overalt i landet. Oplev processen, hør om arbejdet og find spændende saltvarianter i syderiets butik.

Læsø Saltsyderi
Photo: Kjetil Løite
Læsø saltsyderi
Photo: Kjetil Løite

Efter at have hørt om og set, hvordan saltet bliver fremstillet, skal I selvfølgelig opleve saltets fantastiske egenskaber på huden. I kan derfor tjekke ind på Hotel Nygaard, som tilbyder forkælelsesophold, hvor I får 2 nætter, velkomstmenu og heldagsentré til Læsø kur. I får serveret en lækker 2- retters velkomstmenu på ankomstdagen.

Hotel Nygaard

Photo:Kjetil Løite

Hotel Nygaard er blevet anmeldt på livstilssiten connery.dk af Rasmus Krarup Jensen, som udtaler:

Samlet set er Hotel Nygaard en skøn restaurant med sans for råvarer, nordisk kærlighed og fransk ekspertise - et gammeldags køkken med sans for det gode måltid og den hjemlige hygge uden at gå på kompromis med smagene.

Efter en lækker middag kan I trække jer tilbage på jeres værelse og nyde en god nat søvn i de luftige lagner.

Dag 2

Dampbade, saltbassiner og kulinariske lækkerier.

Morgenmad er inkluderet i jeres ophold, så det nydes på hotellet. Som en del er jeres ophold, får I entré til Læsø Kur, hvor anden dagen skal tilbringes.

Læsø Kur ligger helt ud til hovedvejen, hvor det særprægede hvide kirketårn, som I måske bemærkede ved jeres ankomst til Læsø, stadig står som et flot vartegn for hele byen. 

Læsø Kur

Photo:Kjetil Løite

Entréen giver adgang til en række faciliteter. Fordyb jer i dampbade med duft af opkvikkende eukalyptus eller beroligende lavendel. Skrub jeres bud blød og lækker med ægte Læsø Salt. Nyd varmen i det store saltbassin med plejende mineraler og alger. Vandet er særdeles velegnet til hudpleje og har gennem mange årtier blevet benyttet som behandling af forskellige hudsygdomme.

Det lille saltbassin som har en lavere saltindhold, virker lindrende på muskelspændinger, skader og gigt. Udover dette findes der også sauna, indendørs og udendørs spa, masserende vandfald, hvilearealer med mere. Her kan I nemt bruge en hel dag på rent velvære og afslapning. Efter en dag i Læsø Kur kan vi næsten garantere, at jeres hud og sind er blevet fornyet.

læsø kur
Photo: Kjetil Løite
Læsø Kur

Photo:Kjetil Løite

Efter en lækker dag i kurbadet, venter en uforglemmelig kulinarisk oplevelse på VesterØl. Anmeldt af Svend Rasmussen i Berlingske og tildelt 5 ud af 6 stjerner, vil I blive forbløffet over den enestående madoplevelse, der venter jer. Lad jer forføre af de kulinariske lækkerier og nyd smagen af Læsø.

Jeg ville ønske VesterØls dogmefri, skarpe køkken og umamimættede gourmet light-retter på lokale råvarer var min lokale bistro og ikke kun en flygtig ferieflirt, for Thomas og Kamilla har formået at skabe en afslappet og hyggelig atmosfære i det gamle fryserum med udsigt.

VesterØL Kammusling

Photo:VesterØL

Med maverne godt fyldt op af umamimættede retter, naturvin og hjemmebrygget øl skal der tjekkes ind på Hotel Nygaard. Nyd en god nat søvn inden sidste dag.

Dag 3

Strandhygge, kropsbehandlinger og Læsø Is.

Vågn op til en herlig morgenbuffet på hotellet, hvor I kan nyde en lækker kop kaffe og fylde depoterne op. Ved Vesterøs strand venter solens stråler forhåbenligt, hvor I kan slappe af, læse en god bog eller tage en forfriskende formiddagslur.

Vesterø strand

Photo:Kjetil Løite

Hvis vejret ikke er med jer, er Læsø Kur det perfekte tilflugtssted. Forkæl jer selv med en skøn ansigtsbehandling, afslappende fodbehandling eller fysiurgisk massage.

En tur forbi Storhaven er et must! Nyd en Læsø Is, skøn is lavet fra bunden med årstidens lokale frugter og bær. I caféen kan I nyde en friskbrygget kaffe of hjemmebagt brød fra egen mølle. Mød også de søde dyr, som bor her- her kan blandt andet nævnes æsler, killinger, lam, påfugl, geder, kaniner, høns, shetlandsponyer.

Æsel

Photo:Kjetil Løite

Glæden varer ikke evigt, så efter 48 timer med velvære og afslapning er det tid til at tage færgen tilbage til fastlandet.

Rigtig god rejselyst!

Husk at tilpasse jeres rejseplan efter åbningstider og jeres personlige præferencer.