Hotel Aahøj

Weekendophold i Sæby for livsnyderen

Photo: Hotel Aahøj

Oplev Sæbys historie, gastronomi, og velvære i denne 3-dages guide. Fra museer til gourmetoplevelser – få det hele i Nordjylland!  Denne wellness getaway giver jer mulighed for at genoplade krop og sind i idylliske omgivelser.

Dag 1

Lokal historie og lokale råvarer

Start dit weekendophold ud med et besøg på Kystmuseet Sæby. Museet er indrettet i en stemningsfuld bindingsværksgård i hjertet af det gamle Sæby. Konsul Ørums Gård var en af Sæbys store købmandsgårde, centralt beliggende mellem Algade og åen tæt ved landevejen til Frederikshavn. I dag er den gamle bindingsværksbygning indrettet som museum, hvor historien bliver levende for både børn og voksne. Hvordan var det at gå i skole i gamle dage? Hvordan fiskede man rav? Og hvorfor ser byen ud, som den gør?

Kystmuseet Sæby
Photo: Kystmuseet Sæby
Kystmuseet Sæby
Photo: Kystmuseet Sæby

Tag en pause fra hverdagen og gå på opdagelse i den spændende historie. Der holdes også tit arrangementer, rundvisninger og hver måned er der en ny historie, som går et spadestik dybere i en specifik historie. Så I tager afsted vil vi anbefale at tjekke deres kalender ud.

Nyd en middag på anmelderroste Essens Gaarden. Her kan I opleve en magisk kulinarisk oplevelse, hvor fokus er på lokale råvarer.  Gaardens ambition er at dyrke så mange økologiske grøntsager, frugter, krydderurter og bær som muligt i deres egen have. Restauranten byder på forskellige temaaftener, der spænder lige fra klassiske retter til lækre pizzaer og fortryllende flerretters menuer. Essens Gaarden er det ultimative rejsemål for gastronomiske eventyrlystne.

Essens Gaarden

Photo:Kjetil Løite

Essens Gaarden er en opvisning i det totale værtsskab. For under 1500 kr. får du 17 serveringer og vin, men Tonny Kristensen og hele hans kongerige for en hel aften er det egentlige scoop” – Birgitte Sonne i Nordjyske

Efter en dag med historie og madoplevelser kan I trække jer tilbage på Hotel Aahøj.

Hotel Aahøj

Photo:Hotel Aahøj

Dag 2

Havneliv og sauna 

Hotel Aahøj

Photo:Hotel Aahøj

Begynd dagen med en lækker morgenmad på Hotel Aahøj.  Køkkenet er baseret på de bedst tilgængelige råvarer og produkter. Hotellet bestræber, at så vidt muligt at handle hos lokale avlere, mejerier og producenter. Morgenbordet indeholder blandt andet mormors friskbagte boller, sprøde lune croissants, rugbrød med knasende lækker skorpe, hjemmelavede marmelader, blødkogte æg, øko ymer toppet med hjemmelavet müsli, honning samt sæsonens bær, oste fra Ostefruen og pålæg fra Slagter Tranholm. The, kaffe og koldpresset most er som altid inkluderet i prisen.

Når I har fået lagt en god bund, kan I få lidt frisk luft på Sæby Havn.  Her kan I se den store skulptur Fruen fra Havet, der er udført af den norske kunstner Marit Benthe Norheim. Mere end 880 børn fra Sæby Kommunes skoler og børnehaver har bidraget med små beskyttelsessymboler indstøbt i skulpturen.

Sæby Havn med familie foran 7 meter høje statue, fruen fra havet

Photo:Kjetil Løite

Hos Snedkergaardens Iscafé kan du komme ned og få en lækker gourmet is fra Kastberg med

hjemmelavet guf. Her kan du sidde i den hyggelige baggård, hvor du kan nyde din is, et lækkert glas vin eller din kaffe. Her kan du nærmest mærke, hvordan tiden går helt i stå når du sidder i det hyggelige gamle gårdmiljø. Der er også mulighed for at sidde indenfor i den 400 år gamle snedkergaard hvis der er dårligt vejr, eller hvis du kunne tænke dig en historisk oplevelse i autentiske rammer. 

Tid til lidt fornyede kræfter? Som en del af opholdet ved Hotel Aahøj indgår Sauna Retreat. Aahøj Sauna Retreat består af en smuk Cedertræs-saunatønde med panorama-udsigt over idylliske Sæby Å. Her kan åens kræfter og ændernes vilde liv iagttages på helt tæt hånd. Aahøj Sauna Retreat indeholder også en koldtvandsspand til vovepelsene, som søger det kolde gys. Foruden den fantastiske og dragende udsigt – som kan nydes fra saunaen både vinter og sommer samt morgen, midt på dagen og om aftenen – er der også mulighed for at nyde en forfriskning som fuldender oplevelsen.

Hotel Aahøj

Photo:Hotel Aahøj

Hotel Aahøj tilbyder – som noget helt nyt – en professionel massør bragt direkte til hotelværelset.

Hotelværelset omdannes for en stund til et rum af velvære, med afslappende dufte, olier og musik samt opredt massagebriks – således sikrer husets massør, AnneGro Sunde Franer, en skøn oplevelse

Til aften kan I tage på Jacobs Fiskerestaurant er berømt for sin store fiske- & skaldyrsbuffet, men de serverer også flere a la carte retter.

Dag 3

Et koldt gys og kreativ udfoldelse

Begynd dagen med et dyb i Sæby Å eller koldtvandstønden i luksuriøse omgivelser eller hop vinterbadningen over og gå direkte i den varme saunatønde til et par gode timer med selvforkælelse og nærvær.

Hotel Aahøj

Photo:Hotel Aahøj

En anden afslappende og meditativ oplevelse er kreativ udfoldelse. I kan tage på Sæby Just creative, en hyggelig kreativ butik i hjertet af Sæby. Du kan dekorere flotte glasting og sandblæse dem. Der vil løbende være mulighed for andre kreative aktiviteter. Nyd en kop kaffe / kakao med kage eller smag lækker Gourmet-is fra Kastbergs.

Guiden slutter her, men det behøver ikke være slutningen for dig. Der findes et væld af muligheder Tag testen for at finde ud af, hvilken ferie der passer bedst til dig, og lad dig inspirere til dit næste eventyr. Uanset om du er til historiske opdagelser, gastronomiske oplevelser, velvære eller kreativ udfoldelse, er der altid noget nyt at opdage.

Vi ser frem til at byde dig velkommen i vores del af Nordjylland.