Læsø Saltsyderi
Hummer på Læsø

Smag på Læsø

Photo:Vesterbrofotograferne&Vesterbrofotograferne
Sæt dig til bords på Læsø og få en ægte madoplevelse. Her kan du spise dig mæt i fantastiske fisk og skaldyr og smagfulde råvarer fra den lokale muld.

Smagen af Læsø

Her er et udpluk af de mange, autentiske smagsoplevelser, der venter dig på Læsø.

Lystfisker
Mette Johnsen

Lystfiskeri på Læsø

Læsø lover gode muligheder for lystfiskeri, og på øens lange kyststrækning er der masser af muligheder for at kaste snøren ud, f.eks. på Danzigmand, Horneks Odde, Banstenen og Hvidebakker. Også molerne på Vesterø og Østerby Havn er oplagte steder – og hvis du er klar på en tur i havet, skal undervandsfiskeri prøves. Farvandet omkring Læsø er fascinerende og smukt – og det er ikke usædvanligt at møde en sæl på din vej.
 

Kartofler
Andrea

Vejboder med frugt og grønt

På Læsøs små, snørklede landeveje skyder det op med hyggelige vejboder, der sælger sæsonens frugt og grønt, økologiske æg og svampe.

Køer
Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Kvalitetskød fra Læsø Slagteren

Skal du handle kød, skal det være kvalitet, og det får du hos Læsø Slagteren. Her får du udskæringer fra limousine-kvæg, der græsser i strandengen, hvor de mineralholdige planter har en utrolig effekt på kødet. Hos Læsø Slagteren guider det dygtige personale dig gennem udvalget. Skal du have noget lækkert med på farten, er der også sandwich og salater.

Svampe
Niclas Jessen

Sanketid

Læsøs natur vrimler med spiselige skatte – både til lands og til vands. I skoven gror der spiselige svampe (især i efteråret), og her finder du også et væld af bær. Sætter du kurs mod kysten, bugner det med kveller, strandkål og strandarve – alle perfekte til din sommersalat. Vi kan også anbefale, at du hopper i et par waders, for i de koldere måneder er der østers og muslinger i det lave vand langs kysten.

Huset Palsgaard på Læsø
Huset Palsgaard

Skål for Østerby Bryghus

Skal du have noget ekstra godt til ganen, så prøv en øl fra Østerby Bryghus. Alle opskrifter bliver lavet og testet her på øen og brygges på fastlandet for så at komme retur til Læsø – det eneste sted i landet, der sælger de lækre øl. Smag dem på øens restauranter og cafeer, og køb dem med hjem hos udvalgte fiskehandlere, på Huset Palsgaard og i Læsøshoppen.

Hyldeblomst
Freya McOmish, Scandinavia Standard

Sommersød hyldeblomstvin

Den bedste start på sommeren får du med Læsøs egen hyldeblomstvin – perfekt til desserten eller som velkomstdrink. Den kan købes hos Inken på Kongevejen 29, Vesterø.

Jomfruhummere
Ditte Ingemann

Jomfruhummer og andet godt fra havet

Jomfruhummeren er eftertragtet – og i farvandet omkring Læsø lever den i bedste velgående. På mange af øens spisesteder serverer de delikatessen. Sving f.eks. forbi restauranten på Hotel Nygaard hvor skaldyrsfadet lokker. Du kan også købe fisk med hjem fra Thorsen Fisk og Mortens Fiskehandel.

Tangfisker på Læsø
VisitDenmark

Høsten, der aldrig slår fejl

Du kan ikke besøge Læsø uden at smage på fremtidens superfood: tang. Og der er ikke tale om den ildelugtende slags i vandkanten. Spisetang høstes fra havet og kan bruges i alt fra supper til salater – og som ingrediens i pesto, mel, brød, sennep og meget andet. Et godt tip er at besøge Læsø Tangs gårdbutik med lokale tangdelikatesser, hvor du også kan tage med på tangsafari.

Læsø Is
Vesterbrofotograferne

Is lavet på kærlighed

Sol, sommer og hjemmelavet is fra Storhaven – så er ferien i gang! Alle is er lavet fra bunden med øens sæson-aktuelle bær og frugter, den bedste chokolade fra Belgien og masser af smagsvarianter. Ud over is byder gårdbutikken også på andre specialiteter fra lokale producenter: saft, mel, marmelade, honning, mjød m.m.

Læsø saltsyderi
Kjetil Løite

100% naturligt udvundet salt fra Læsø Saltsyderi

Det er intet under, at Læsø er kendt for deres salt. Saltet bliver udvundet, ved at vandet fra Rønnerne bliver inddampet i store pander – efter samme princip som for næsten 1.000 år siden. Det hele kan opleves på Læsø Saltsyderi, hvor du også kan få fingrene i det velsmagende sydesalt.