Græskar i Fårup

Halloween i Nordjylland

Photo: Fårup Sommerland

Glæd jer til at opleve Halloween i Nordjylland med hyggelige familievenlige begivenheder, halloween fester og hjemsøgte spøgelseshus. 

Børnenes Halloween

Børn står foran akvarie og der er et spøgelse
Destination Nord

Uhyggelig Hyggelig Halloween på Nordsøen Oceanarium 

Imellem 29. oktober og 31. oktober bliver udstillingen lavet om til ren halloween hygge. Havbundsrummet bliver til et underhavs-spøgelseshus, hvor du kan støde på døde pirater, fiskespøgelser og skelletter af havfruer. Der er også en skattejagt efter piraternes sunkne skat, hvor i skal finde de gemte skattekister rundt omkring på udstillingen. Kom i dit bedste halloween kostume d. 30. oktober for at få gratis entré.

Halloween Aalborg Zoo
Aalborg Zoo

Halloween med dyrene i Aalborg Zoo

I oktober bliver Aalborg Zoo til en kæmpe halloween fejring. Der kommer til at være (u)hyggelige dekorationer, græskarhygge og alverdens kriblende dyr, som kommer frem fra mørket. På de udødes kirkegård kan man sende en tanke til de dyrearter, der ikke længere er iblandt os eller møde Dr. Knogle som går rundt mellem gravstenene. I foderfabrikken kan man lære mere on elefanters uhyggelige efterladenskaber, som kan give den mest modige et gys. Man kan også se frem til gemmeleg i den store halmlabyrint. 

Spøgelser over musikkens hus
Nicolas Cho Meier

Græskarhygge hos Musikkens Hus

Musikkens Hus inviterer alle til at hjælpe med at pynte op til Halloween. De har 200 græskar, som skal tegnes på eller udskæres. Til sidst bliver det bedste græskar kåret og alle de fine græskar bliver en del af pynten hos Musikkens Hus. I løbet af dagen er der også mulighed for sej ansigtsmaling. Arrangementet er gratis og i skal ikke tænke på andet end at dukke op. Der er sørget for udstyr, græskar og tuscher.  

Halloween Hals Skanse
Destination Nord

Mørkevandring på Skansen med Nordjyske Museer

Onsdag d. 18. oktober afholder Nordjyske Museer en mørkevandring ved Hals Skanse. På vandringen får hele familien historier om overtro i gamle dage. Området ved Hals har uendelige sagn om varulve, spøgelser, havfruer og åmænd og på den her tur kan man høre nogle af dem. Hvis man føler sig ekstra modig, kan man tage et kig i spøgelseskrypten i skansens krudtkammer. På gårdspladsen bliver der bål, hvor man kan nyde ristede skumfiduser og drikke varm kakao, kaffe og te. 

Høstfest Fårup Sommerland
Fårup Sommerland

Høstfest og Lysfald i Fårup Sommerland

Fårup inviterer igen til hygge med høstfest, hvor parken er pyntet smukt op og der er masser af aktiviteter som for eksempel knoldselleri bowling, ærtepose-kast eller græskar-kryds og bolle. Der er også bål rundt omkring i parken, hvor man kan få varmen eller hygge med nogle af parkens lækkerier. Når mørket bryder frem, forvandles hele parken med tusindvis af funklende lamper og man kan komme med på en rejse i lys og lyd til Lysfald. 

To piger med halloween ansigtsmaling
Aalborg Storcenter

Halloween i Aalborg Storcenter

Hele familien er inviteret til en oplevelse, som vil give alle kuldegysninger ned ad ryggen. Mellem d. 27. og 31. oktober bliver centret forvandlet med masser af sjov, frygt og overraskelser. Aalborg Storcenter bliver forhekset af spøgelser, hekse og andre skræmmende væsner. Man må selvfølgelig gerne tage sin bedste udklædning på for at fejre årets mest uhyggelige højtid. 

Halloween på Bangsbo Hovedgård
Nordjyllands Kystmuseum

Bangsbo by Night

På Bangsbo Herregård er natten fyldt med foruroligende hemmeligheder og uhyggelige gåder, som børn og voksne kan løse til Bangsbo by Night 2023. I år er der ikke kun uhygge på hovedgården, men også i  parkområdet ved voldgraven. Hvis man tør, kan man deltage i jagten på det forsvundne kranie og blive udfordret med gåder og uhyggelige opgaver, men man skal passe på fordi der lurer mystiske personer rundt omkring på området. Løser i alle gåderne, vil i få afsløret sandheden om det forsvundne kranie og dets skæbne. 

Arrangementet er anbefalet til børn over 10 år. 

Dronninglund Kunstcenter tåget
Dronninglund Kunstcenter

Halloween March ved Dronninglund Kunstcenter

Den 31. oktober bliver det uhyggeligt, inspirerende og spændende når børn og voksne kan besøge Dronninglund Kunstcenter og opleve den udendørs march rundt om Kunstcenteret. Efter en frisk halv times march, kan man få varmen med dejlig varm græskarsuppe og halloween slik til børnene. Deltagende børn og voksne må meget gerne være udklædt, så det bliver ekstra (u)hyggeligt. 

Halloween for de voksne

Voergaard slot med Ingeborg Skeel skikkelse
Voergaard Slot

Aftenrundvisning på Voergaard Slot

På fire datoer i oktober kan man komme til en uhyggeligt spændende aften på et af Danmarks smukkeste renæssanceslotte. I skæret fra stearinlysene vil man blive vist rundt på slottet og høre historier om både den sagnomspundne Ingeborg Skeel og om andre myter og legender fra slottet. 

Halloween byvandring
Aalborg Historiske Museum

Uhyggelig byvandring i Aalborg

I anledningen af allehelgensaften har Aalborg Historiske Museum allieret sig med Aalborg Rollespilsforening TRoA for at skabe en ekstra uhyggelig byvandring. Byvandringerne indeholder både bloddryppende historier fra Aalborgs fortid og besøg fra de døde, som er genopstået fra graven. Der bliver historier om pest, borgerkrig, henrettelser, tortur og hekseforfølgelser på byvandringerne og til slut ender man i det mørke fangehul Rakkerens Hule, hvis man tør. 

Folk fester på Helmuth
Helmuth

Helmuths House of Horror

Lørdag d. 28. oktober afholder Helmuth et vildt halloween arrangement med kostumer, DJ og en lækker 4 retters menu. Lokalerne på Helmuth bliver også fuldstændig forvandlet til et skræmmende men også lækkert indrettet horror house med hjælp fra blandt andet en dygtig blomsterdesigner. Til festen bliver den bedst udklædte kåret og der bliver vilde præmier. 

Heks flyver over Aalborg forsvars og garnisionsmuseum
Destination Nord

Horror Nights

Til dem, der er ekstra modige har Alkoholdet igen i år skabt en gyseroplevelse, som vil give dig hjertebanken. I år foregår det på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, der bliver forvandlet til Aalborgs mest uhyggelige bygninger to weekender i oktober. I det her gyserunivers er Danmark under belejring af en skrækkelig fjende, men på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum er der ingen fjender, for de er bange for, hvad der gemmer sig i de gamle museumsbygninger. Udover de afskyelige væsner, kan man komme ud for at møde skikkelser fra de rigtige gyserfilm også. 

Knivholt hovedgård halloween
Destination Nord

SORT Knivholt

Selvom Knivholt Hovedgård ikke har nogle faste spøgelser bliver det alligevel uhyggeligt. På Knivholt Hovedgård kan man nemlig opleve uhyggelige spøgelser lige fra dit værste mareridt. Temaet er ´Fanget i et mareridt´, som handler om alt det man kan være bange for kommer ud fra mørket og fanger dig. Der bliver spøgelser, klovne og uhyggelige monstre. 

Ghostwalk sæby
Nordjyllands Kystmuseum

Ghostwalk i Sæby

Hvis man har mod på en uhyggelig oplevelse, kan man tage med til Kystmuseets Ghostwalk i efterårsferien. Under idyllen i Sæby lurer gruopvækkende historier om hekse, overnaturlige væsner og sågar mord. Det er dét du kan høre om på årets ghostwalk, hvor tiden bliver skruet tilbage til 1600-tallets Sæby. 

Halloween Salsa
Salsa4water

Halloween med salsa og bachata

Lørdag d. 28. oktober kan man slå sine vildeste danseevner løs, mens man fejrer Halloween. Salsa4water og Pavel og Giedre invitererer nemlig til en undervisningsgang i salsa og bachata. Undervisningen er for let øvet/øvet. Aftenen starter med en salsa og bachata time efterfulgt af en social fest, hvor der vil blive spillet salsa og bachata musik. Så tag jeres uhyggeligste kostume på og nyd en aften i dansens tegn.