Pige med grøntsager

Lokale fødevarer og smagsoplevelser

Photo: Niclas Jessen

I Nordjylland er der fyldt med lækre råvarer og unikke madoplevelser. Gå på opdagelse i den lokale gastronomi samt de lokalt dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer i det østlige Nordjylland.

Gårdbutikker - Fra nord til syd

Små, lokale gårdbutikker ligger som perler på en snor på de nordjyske landeveje. Følg ruten her, og forkæl dig selv med økologiske grøntsager, krydderurter, friske bær, kød fra fritgående kvæg og friskfangede jomfruhummere – alt sammen lokalt.

List
Map
Roligheden i Skagen
Photo: Destination NORD

Roligheden i Skagen

I en lille træhytte på Skovbrynet 38 sælger Rikke og Josef økologiske grøntsager, krydderurter og blomster, der alt sammen er dyrket ved håndkraft. Der er høflig selvbetjening og åbent alle ugens dage – undtagen i vintersæsonen.

Info
Køer
Photo: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

SkagenOx

Mellem Nielstrup og Jerup på Skagensvej 360 sælger Henriette og Martin økologisk kød fra eget græsfodret kvæg. Du kan også få pølser fra Slagter Munch, håndpillede rejer fra Engelsviken i Skagen og andre lokale råvarer – alle valgt med omhu.

Info
Dreng i Mark
Photo: Niclas Jessen

Eskebæk Grønt

På Margit og Knuds økologiske landbrug med gårdbutik på Hjørringvej 295 er udvalget imponerende: kål, rodfrugter, tomater, agurker, aroniabær, hvide ribs og rabarber. Og så er der is, kød, marmelade og mel fra andre lokale småproducenter.

Info
Jomfruhummere
Photo: Ditte Ingemann

Knappen Hummersalg

Frederikshavnsvej 128 kan du købe friskfangede jomfruhummere fra fiskerens egen garage. Skaldyrene er fanget med kutteren Stjerne, der er MSC-certificeret – din garanti for en bæredygtig fangst.

Info
Jensen Jordbær i Sæby
Photo: Destination NORD

Jensen Jordbær

Selvplukkede jordbær smager bare bedre, og på Hestvangvej 6 kan du plukke løs på Claus og Charlottes jordbærmark. Kig også indenfor i gårdbutikken med jordbærmarmelade fra egne bær, honning fra lokale biavlere, friskopgravede kartofler, hindbær, ærter og rabarber.

Info
Kål
Photo: Eva Bronzini

Skovlykål

Hos den lille familievirksomhed på Kringelhedevej 37 dyrkes der grønkål efter gamle principper. Det vitaminrige, sprøde og smagfulde grønkål er eminent både til danske retter og som ekstra boost i din grønne smoothie.

Info
Kartofler
Photo: Andrea

Den Glade Bondemand

Du kan kun blive i godt humør hos Den Glade Bondemand på Stavadvej 351. Her er der frosne udskæringer af okse- og svinekød i gårdbutikken, og i vejboden er der æg, honning, marmelade og kartofler samt friske og syltede grøntsager.

Info
Ost
Photo: Ditte Ingemann

Sønderhaven Gårdmejeri

Køb din ost fra Danmarks sidste rigtige gårdmejeri, der producerer ost af mælk fra egne malkekøer. Sønderhaven Gårdmejeri ligger på Stadevej 314, og her får du alt i ost: comendante, røget hvidskimmelost, munkeost og mange flere.

Info
Børn og høne
Photo: Niclas Jessen

Spirelyst

Trine, Kenneth og Lærke på Hvalpsundvej 7 har lagt landbruget om til 100 % økologi. Her kan du hilse på gårdens græssende dyr – høns, kyllinger, ænder, får og lam – og svinge forbi gårdbutikken med blandt andet kød fra egen avl, æg, grøntsager, øl og honning.

Info
Får
Photo: Thomas Høyrup Christensen

Vildmoselam

I Storvorde på Kystvej 125 ikke langt fra Aalborg slår Vildmoselam sig op på deres smagfulde lammekød fra egen besætning og ikke mindst det lækre, lune garn og garnprodukter spundet af lammeulden fra egen avl.

Info