Danske højdepunkter

Beleef en BOEK de hoogtepunten van Noord-Jutland

Photo: Anders Sune Berg / Rasmus Hjortshøj - COAST / Skagens Kunstmuseer

Een vakantie in Noord-Jutland biedt enkele van de meest spannende culturele hoogtepunten van Denemarken.

Aalborg en Skagen, beiden bekend voor hun uitstekende musea, liggen op amper 100 km van elkaar in Noord-Jutland. Dat geeft u de kans om eerst de wereld van architectuur in het Utzon Center en het Kunsten Museum Aalborg te beleven en daarna op een kleine  anderhalf uur reizen beroemde Deense kunstenaars zoals P.S. Krøyer en Michael en Anna Ancher in het Skagen Museum te ontdekken. Onderweg geniet u bovendien van unieke natuur met veel Deense "Hygge" en de echte Noord-Jutse sfeer.

Kunsten Museum of Modern Art

Photo:@diana_aud

Kunsten - Museum

Het Kunsten - Museum in Aalborg is een museum voor moderne kunst en een architectonisch juweeltje op zich. Ontworpen door de wereldberoemde Finse architect Alvar Aalto in samenwerking met zijn echtgenote, Ellissa Aalto en de Deense architect Jean-Jacques Baruël.

Skagen Kunstmuseer

Photo:Mette

Skagens Museum

Skagens Museum is een internationaal museum gewijd aan de schilders van Skagen en de kunstenaarskolonie met de schilders Krøyer, Anna & Michael Ancher, Tuxen en anderen die zich in de 19e eeuw in Skagen vestigden en internationale faam verwierven.Lees meer over Kunsten in Aalborg

Utzon Center

Photo:Mett

Utzon Center

Het Utzon Center in Aalborg is een experimenteel cultuurcentrum waar architectuur, design en kunst samenkomen. Hier wordt de architectuur tot leven gebracht en laat al uw zintuigen aan bod komen!