Børn i Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium: Den vildeste undervandsverden

Photo: Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er Nordeuropas største akvarium, som byder på en helt unik oplevelsesverden langt under havoverfladen i Nordsøen. Kom med en tur ned i det ukendte og forunderlige hav.

Er du på ferie i Nordjylland, bør du invitere dig selv, familien, vennerne og børnene på en fantastisk rejse ned i det dybe hav i Nordsøen på Nordsøen Oceanarium, hvor I kan blive kendt med alle de fantastiske fisk og undervandsdyr, som lever mange hundrede meter under overfladen. Nordeuropas største akvarium ligger i Hirtshals og er en af Nordjyllands mest populære turistattraktioner med intet mindre end 200.000 årligt besøgende gæster.

- Nordsøen Oceanarium er fortællingen om livet i Nordsøen – og ”kun” det. Her er der ikke hajer eller fisk fra varme og eksotiske destinationer, men fisk, dyreliv, fauna og flora baseret på det, der findes under overfladen i Nordsøen. Nordsøen Oceanarium har både indendørs og udendørs bassiner og aktiviteter og byder dermed på gode oplevelser uanset om det er sommer eller vinter, fortæller Sylvia Berglund, der er markedschef på Nordsøen Oceanarium.

Læs også: Besøg ”hemmelig” nordjysk atombunker

Nordsøen Oceanarium Klumbfisk

Photo:Nordsøen Oceanarium

Leg og sej læring

Nordsøen Oceanarium åbnede for første gang i 1984 og kan dermed snart fejre 40-års-jubilæum. Oprindelig var det fisk og fiskeri, som var i fokus på centeret, men i løbet af årenes løb er det blevet udbygget og udvidet til et omfattende oplevelsescenter, hvor leg, læring og interaktive udstillinger for alle aldersgrupper er det centrale omdrejningspunkt. Her kan man blandt andet opleve den specielle klumpfisk på nært hold, og hver dag fodres sælerne og fiskene i deres bassiner.

- Totalt har vi seks millioner liter rent havvand i alle vores akvarier, som løbende udskiftes via filteranlæg med rør og pumper. De forskellige akvarier er tilrettelagt for de fisk og dyr, som bor der – i forhold til leveforhold og temperaturer. Vores største akvarie rummer intet mindre end 4,5 millioner liter vand og er tilpasset stime-fisk, som har behov for helt specielle betingelser – blandt andet et ovalt akvarie. Og netop dette er tankegangen bag alt her på centeret: vi forsøger at lave en så nøjagtig kopi af naturen som muligt, således at det er muligt for gæsterne at få en oplevelse, som om de selv dykker blandt dyrene eller går rundt på havets bund – men med benene solidt plantet på jorden, siger Sylvia Berglund og afslutter:

- Vores udstillinger er opbygget på en sådan måde, at familien kan få en helt speciel oplevelse sammen – uanset om børnene er 2, 7 eller 13 år gamle. Eller om man har en masse viden i forvejen og måske betragter sig selv som en ”nørd”. Nordsøen Oceanarium kan opleves på mange niveauer rent fagligt, men leg og læring på den ”seje” måde er altid i centrum.

Læs også: Top-10 i idylliske og charmerende Sæby

Nordsøen Oceanarium dykker

Photo:Nordsøen Oceanarium